Kverneland 3300S

Kverneland is excellent als het aankomt op ploegen. Uitstekende ploegprestaties onder alle omstandigheden.

Zet de Kverneland 3300S in werking

Speciaal voor jou. Ons specialistenteam akkerbouw.

Onze akkerbouwspecialisten delen hun kennis over grondbewerking en ploegen graag met jou. Dit keer worden de Kverneland ploegen besproken, waarbij we inzoomen op de nieuwe generatie ploegen en specifiek op de 3300S. Een robuuste ploeg ontworpen met focus op moderne landbouw, grotere tractoren en voor elke bodemgesteldheid. Een ploeg waar je nauwelijks onderhoud aan hoeft te plegen en uiteraard met de bekende Kverneland staal en warmtebehandeling. 

Onze akkerbouwspecialist Henri laat je een aantal belangrijke elementen zien, waardoor je zelf kunt zien waarom de Kverneland 3300S een bijzondere ploeg is. 

Kijk je mee?

Doeltreffend en onderhoudsvrij

Kverneland heeft een uniek bladveersysteem. Als je een obstakel raakt neemt de veerdruk af naarmate het lichaam omhoog komt. De belasting op de ploeg wordt  hierdoor verminderd, waardoor een langere levensduur van de ploeg gegarandeerd is en het resultaat van het ploegwerk toeneemt. 

Extra veren kunnen gemakkelijk worden gemonteerd door twee  bouten los te draaien zonder dat daarvoor gereedschap nodig is. 

Variomat®

Het gepatenteerde Kverneland Variomat® systeem is een van de meest betrouwbare systemen op de markt. De werkbreedte heeft een grote invloed op het ploegresultaat. Afhankelijk van de bodemgesteldheid, kan de snijbreedte optimaal worden afgesteld. Door de mogelijkheid om niet alleen de diepte, maar ook de breedte van de ploeg aan te passen, worden de beste resultaten bereikt.

Kverneland Variomat® is verkrijgbaar in twee versies - met hydraulische of mechanische verstelling van de werkbreedte. Met de hydraulische versie kan de voorbreedte vanaf de tractorstoel worden ingesteld. Het trekpunt wordt automatisch aangepast dankzij Auto-Line.

Ons Variomat® systeem beschikt over de unieke, slijtagevrije ophanging van het ploeglichaam aan het hoofdframe. Het systeem bestaat uit een robuuster 24 mm bout, een afstandsbuis, twee speciale warmtebehandelde kegels en geharde, verwijderbare bussen. Dit systeem is geheel onderhoudsvrij.

Kverneland Auto-Line systeem

De treklijn staat geheel los van de snijbreedte dankzij Auto-Line. Dit systeem zorgt altijd voor de juiste treklijn en garandeert een consistente geometrie van de driepuntsophanging. Zijdelings trekken en onnodige druk in het zoolijzer wordt hiermee vermeden. Je verliest geen tijd meer met het aanpassen van de treklijn wanneer je de werkbreedte verandert. En zeker niet onbelangrijk: dit Auto-Line systeem zorgt voor efficiënt ploegen met minder brandstofverbruik.

Warmtebehandeling voor elke Kverneland ploeg

De warmtebehandeling van hoogwaardige staalsoorten en de hoge fabricageprecisie garandeert een perfecte functionele betrouwbaarheid waar het aankomt op minimale slijtage. De warmtebehandelingen worden uitgevoerd op de volledige ploeg en dus niet op geselecteerde onderdelen! Een Kverneland ploeg is minder zwaar dan vergelijkbare concurrerende producten, maar vanwege de speciale warmtebehandeling, is het uiterst robuust en bijzonder efficiënt.

Om de bijzondere duurzaamheid van de ploeg te verzekeren, verhardt Kverneland ook het frame. Iets wat vele anderen niet doen. Het inductieproces maakt het mogelijk minder staal te gebruiken dan de concurrentie. Het resultaat is dat er minder gewicht in het veld hoeft te worden getrokken en getild, en tegelijkertijd is er een hogere slijtvastheid.

Kvernelands unieke voordelen op ploegen

  • TTS de ploeg gedraagt zich als een aanhanger. Dus optimale veiligheid en comfort voor bestuurder
    en alle andere weggebruikers.
  • Ploegboom met aero profiel
  • De nieuwe vorm vermijdt mogelijke verstoppingen bij het ploegen van gebieden met grote hoeveelheden gewasresten of vegetatie
  • Centrale instelling van de voorscharenBespaart tijd voor perfect ploegen. Twee voorscharen worden gelijktijdig aangepast.
  • Steunwiel met zwenkmechanismeDit principe draagt bij aan het comfort van de bestuurder tijdens het draaien
  • Bladveersysteem met uitbreidingsoptieEenvoudige instelling van de uitbreekdruk op de spindel

Ploegboom met 'aero profiel'

Het is niet alleen de grotere hoogte van deze ploegbomen die de doorstroming van de grond tijdens het ploegen verbetert. Grote hoeveelheden plantenresten kunnen ook door de ronde aerodynamische vorm gemakkelijk worden ondergeploegd, ongeacht de ploegpunt afstanden. 

Voor perfect ploegen is het essentieel om de werkdiepte aan te passen van de voorscharen. Onjuiste afstelling van de voorscharen betekent dat de gewasresten worden omgezet in organische stof. Deze innovatie bespaart niet alleen tijd, maar draagt dus ook bij aan een perfecte grondbewerking.

Nieuwe generatie ploegen
Nieuwe generatie ploegen    

Kverneland 2300S

Robuuste ploeg, voor (middel-) zware bodems

Kverneland 3300S

Robuuste ploeg, voor grotere tractoren en moderne landbouw

Kverneland 3400S

Ploegen in de voor en on-land

 

Leer onze akkerbouwspecialist Henri Meijers kennen.

Wat vind jij boeiend aan het werken bij Kverneland?

Dat we met onze akkerbouw werktuigen, samen met de gebruiker aan de start van zijn teelt staan en proberen hier het optimale resultaat  uit te halen. Vooral bij het zaaien zie je niet direct wat er ligt, anders dan bv bij ploegen. Zaaien is kwestie van vertrouwen. Het is mooi om te zien dat de gebruikers dat dan ook hebben.

Wat vind jij de meest interessante techniek bij de ploegen?

TTS is toch wel iets wat heel prettig is bij het rijden van langere afstanden. Zeker voor loonwerkers en grotere akkerbouwbedrijven zou je dit niet mogen missen.
Dat is de ontwikkeling van risters, dat de constructeurs de vorm zo kunnen ontwikkelen, dat we een optimale kering hebben. Zowel bij een ondiepe bewerking van bv. 15 cm. en bv. 30 cm. ploegdiepte en dat met hetzelfde rister. Door zijn vorm keert de grond mooi zonder veel druk op de bodem te zetten. Fascinerend is ook hoe met het staal wordt omgegaan, als je ziet hoe het materiaal wordt gehard en bewerkt, waardoor het zijn uiteindelijke sterkte en slijtvastheid krijgt.

Hoe denk jij dat de toekomst van de akkerbouw er uit gaat zien?

We zullen naar nog meer technieken gaan die de klant ondersteunen bij zijn beslissingen, hoe er wordt omgegaan met de verschillende bodemsoorten en condities zoals vocht, organische stof nutriënten enz. Ook in de toekomst zal een ploeg zeker deel uitmaken van het machinepark, al zal er meer gekeken worden wanneer en op welke diepte er geploegd wordt. Ook doordat de toepassing van een chemische onkruidbestrijding onder druk staat, blijft de rol van een ploeg, waarmee je eenvoudig een schoon zaaibed creëert, belangrijk.

Vous avez un question?